VOLKAN APAYDIN - Biliyo bikaç bişiy...

Beyin yakan fikir adamı

Barzani'den Gökçek'e Las Vegas Vizesi

Başlık acayip dimi. Hayat da böyle acayip işte. İki dakika once dunya yok oluyor desen, iki dakika sonra Zimbabwenin hava durumunu konusacak duruma geliyorsun. Türkiye uluslararasi sular, uluslararasi pazar derken uluslararasi olan her seyi alinca boyle oldu gibi geliyor bana...
Türkiye'de gundem acayip hizli akiyor. Daha gecen gun Irak bolgesel kürt yonetiminin bagimsizlik referandumunu konusuyorduk. Oylamaya gittiler. Yuzde bilmem kac evet cikti. Bagimsizliklarini ilan edecekleri konusuldu.

Emrah Serbes (sonunda t yokmuş) kizin birine carpip olduruyor, tutuklaniyor. Hakan Hepcan mahkemesi goruluyor.

Tarihleri hangisi once hangisi sonra bilmiyorum kafam o kadar karisik ama pesine Las Vegas saldirisi oldu. Adamin biri gitti konser alanini taradi, 50-60 kişiyi öldürdü. O siralar Melih Gökçek'in istifasi kulislerde konusuluyordu. Gerci hangi kulisler o bilmiyorum da. Kadir Topbas'dan sonra Gokcek de istifa edecek mi derken, gitti randevu aldi aksam konustu. Neymis efendim muzeleri konusmus. Bak unutuldu gitti. Ya bi git, gece gece tek sıkıntımız muze mi amk, memleket olmus otlak gibi. Kim yiyor, kim sıçıyor belli degil.

Derken ABD konsoloslugundan birini tutukladilar. Pesine ABD vize basvurularini askiya aldi. Hemen arkasina biz de copy paste yaptik aciklamalarini. ABD'nin Türkiye'deki misyonu felan kagida yazdik gonderdik. John Bass konustu, Bass'tı gitti.

Derken bitcoin muhabbeti dönüyor herkesin agzinda. Ben de sardim bu aralar -neyse herkes duymasin- Çin bir sey diyor, oteki bilmem ne. Artiyor, azaliyor, islem goruyor. Vanuatu bitcoinle vatandaslik veriyormus. Ulan uste para verseler, gotume mi sokacam Vanuatu vatandasligini.

Bir tek biraz mutlu eden Ampüte Milli Takımı'nin basarisi oldu. Valla adamlarin 1 ayagi yol belki ama 2 yuregi var gordugum kadariyla. İnanmislar, bize boyle bir mutluluk yasatmayi kafaya koymuslar. Helal olsun be size!!

Laf arasinda Sırbistan'dan 5 ton et aldik. Lan Ağrı'da Kars'ta et mi bitti? Ama yok; Sırbistan, Bosna Hersek falan fetoculeri beslemesin diye biz Sırp Sığırıyla kendimiz beslenmeyi goze aldik. Anlasmalar sozlesmeler. Bu arada dolarin euronun kıçı başı oynuyor tabi.

Tam her seyin ortasina baska referandum. Katalanlar gidiyor oylamaya, diyor biz de bagimsiz olacaktim hadi onu konusalim. Oy da cikiyor, ispanyadan ayrilalim diyorlar. Sonra geri vites yapiyorlar, Madridle bi goruselim diyorlar. Zaten ülkeyi bölmenin yeni adı referandum oldu.

Arada CHP ici yasak ask yasayanlar varmis diye bir iki yazip cizen oldu. Simdi fetocularin bylock sifreleri kirilip, konusmalari basina sizdi. Adil Oksuzun fotograflari, tutuklu fetocularin yargilanmasi bla bla...

Zaten gerginiz, her sey karmasik. Bir de orospu cocugunun biri cikiyor, "saplantılı aşk" basligi altinda gencecik bir kizi öldürüyor. Be amina kodugum, vicdanini siktigim kahpesi. Hic icin sizlamadi mi lan bir cana kiyarken? #helinpalandoken

Bunun dışında bu işin Lucescusu var, Arda'sı var, hakemler, kartlar; İdlib'e operasyon düzenledik, Sig Sauer silah kullanmayi biraktik, Somali'de bombalama 23 ölü, Orta Direk Şaban'ın aşkı Adnan Kaşıkçı'nın kizi Bahar ameliyat oldu, MTV'ye %40 zam yapildi sonra %25'e cekildi,

Neyse butun bunlar o kadar hizli donuyor ki; aslinda gazetecilik mezunu biri olarak nasil işsiz kaldim aklim almiyor. Memlekette her saniye gundem degisebiliyor. Twitter'da Amerika Avrupa butun gün ayni seyi konusurken; bir ayni konuyu 1 saat konusabiliyoruz. Trend Topic, bir baska ulkede degisiyor mu emin degilim ama sanmam. Kafam camasir kurutma makinesi gibi hem sicaktan yaniyor hem de fiti fiti dönüyor durmadan, hizli hizli, hoyrat.

Allah hepimize akıl sağlığı versin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder