VOLKAN APAYDIN - Biliyo bikaç bişiy...

Beyin yakan fikir adamı

Ayla filmi genel bakış

Nişanlım ile Ayla filmini izlemeye gittik. Spoiler vermeyi seven biri degilim ama goruslerimi yazmak istedim.


Film 2 saat 10 dk civari. Dram. Oscar adayi. Filmin konusu gercek hikayeden alinma. Kuzey Kore - Guney Kore surtusmesine muttefik ABD destek kuvvet olarak katiliyor. Yine bir diger muttefik olan Türkiye'den asker isteniyor. Secilen bazi askerler gonderiliyor ABD askerleriyle beraber Guney Kore'ye.

Beraber egitim aliyorlar, sonra bir muddet bolgede gorev yapiliyor. Savas bitti sorun yok dendigi anda Çin'in destegini alan Kuzey Kore ataga geciyor sonra savas kizisiyor. Savas sirasinda Türk astsubay Süleyman, ailesi oldurulen bir cocugu buluyor, sahipleniyor. Cocugun detayini filmde izlersiniz. Olay boyle gelisiyor, savas boyunca Suleyman cocuga sahip cikiyor. Ona Ayla ismini veriyor.

Savas bitiyor, Suleyman donecek. Ayla'yı Türk destekli Ankara okuluna veriyor ve ulkesine donuyor. Savas sirasinda arkadasi Ali'yi kaybetmis, sonrasinda da Ayla'yı da kaybedip donuyor memleketine. Dondugunde kaybettigi baska seyler oldugunu da goruyor.

Evleniyor, yillar geciyor. Gencligni İsmail Hacıoğlu, yasliligini Çetin Tekindor oynuyor. Gecen yillar sonunda bir haberci, bunun belgeselini yapip Ayla'yı ariyor. En buyuk spoileri veriyorum: sonunda Ayla'yı buluyorlar ve kavusturuyorlar.

Filmde ozellikle Ankara marşı kisminda aglama ihtimaliniz cok yuksek. Film gercekten Oscarlik bir film ve Warner Bros isbirligiyle saglam bir produksiyon ortaya cikmis. Senaryo zaten gercek ve etkileyici. Efektler gayet iyi, savasin icinde hissettiriyor. Oyunculuk zaten guzel. Tek begenmedigim, Fatmagül'ün yengesi de dizide oynuyor ve yine gicik bir tipi oynuyor.

Genel olarak takdire sayan, ilk perdede hem gulduren hem aglatan; ikinci perdede agirlikli olarak aglatan bir film. Ama bir baba, sozunu tutar ve tutuyor da.


Muhakkak gidip sinemada izlenesi bir film.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder