VOLKAN APAYDIN - Biliyo bikaç bişiy...

Beyin yakan fikir adamı

Hdp seçmeni cahil mi?

Soru aslında şöyle:

Hdp seçmeni cahil mi kendi oyuna kendi karar veremesin?

İmralı'dan mektup gelmiş. Eee? Hdp seçmeni tarafsız kalmayı tercih etsinmiş...

Bakın İmralı'daki terörist başı maalesef Hdp ve Kandil için bir siyasi figür/sembol. Ama artık işler öyle yürümüyor. Hdp ile birlikte Kürt halkı, daha önceki Dehap, Hadep, Dtp gibi oluşumlarda yaptığı hataları yapmak istemiyor. Daha yumuşak bir siyasi ifade zemini bulmuş durumdalar.

Tutuklu bir Demirtaş, tutuklanan başka vekilleri, yöneticileri vb olmasına rağmen Hdp seçmeni ve dolayısıyla İstanbul'da yaşayan Kürt seçmen, neyin ne olduğunun farkında. "Teröristbaşı bir ayrı köşede dursun, Kandil'den de ziyade biz şu an meclisteki partimizin arkasından gidersek, siyasetle kendimizi ifade ederiz" düşüncesinde olduklarını düşünüyorum. Tabi bunu yaparken, Kürt olmayan ve yalnızca elit veya pragmatist olduğu için Hdp'ye oy veren solcu kesimi saymıyorum. İmralı-Kandil-Türkiye arasında kalan seçmenden bahsediyorum.

İstanbul'da yaşayan Hdp seçmeni de, bu sebeple cahil olmadığını kamuoyuna zaten gösteriyor. Sen şuna ver, buna verme, tarafsız kal gibi söylemlerin -elbette kendi çizgilerini genelde bozmuyorlar- burada bir işe yaramayacağını gördükleri için, İmamoğlu'nu Yıldırım'a göre daha adil buldukları için böyle bir yönelimdeler.

Burada karıştırılmaması gereken şey, Chp'nin Hdp'yi çağırmayıp Hdp'nin Chp'ye gitmesi. Çünkü Hdp seçmeninden, Akp'nin herhangi bir uzamına artık oy çıkmıyor.

E o zaman da seçmen, Hdp ne derse onu yapmış. Yine de yönlendirilmiş?

Bu durum tam olarak böyle değil. Hdp aday olarak girseydi, seçmen adayına oy verecekti. Şu an oy vermemiş olması ise, Binali Yıldırım'a yarayacaktı. Dolayısıyla, Hdp'nin "şuna oy verin" demesine zaten gerek kalmadan, İstanbul'daki aklı selim cenah, zaten İmamoğlu'nu destekleyecekti. Tanımadıkları bir bağımsız adayı değil.

Hdp seçmeninin gayet gündemi takip eden, akl-ı selim, bir seçmen grubu olduğuna -en azından İstanbul için bunu gördük- kanaat getirmek çok da zor değil.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder