VOLKAN APAYDIN - Biliyo bikaç bişiy...

Beyin yakan fikir adamı

Olay aslında çok basit: 2019 seçim sonuçları

23 Haziran 2019 seçim sonuçları: Ekrem İmamoğlu %54 oy

Aslında 31 Mart seçimlerinde zaten kazanmıştı. Şimdi tescillemiş ve güvenoyu almış oldu. Ama ikinci bir seçime gidildi. 3-5 bin farkla kazanırkan 800 bin farkla kazandı.

Olay aslında çok basit: 
Bizim seçmenimiz mağdur görünenin her zaman yanında olur
Çaldılar çırptılar iddialarının doğrulanamaması Akp seçmenini kızdırdı
Ekrem İmamoğlu'nun vaatleri daha gerçekçi ve samimi
Ekonomik kötü gidişat ve mülteci sorunu İstanbulluyu mutsuz eder
Türk-Kürt hiçbir seçmen, terörist başının sözüne göre hareket etmiyor

***

Araba devrilince yol gösteren çok olur!

Biz bu seçimde şunu gördük ki, 31 Mart seçimleri iptal edildikten sonra, yandaş medya olarak bahsedilen eşraftan bir kısım, "çaldılar, çırptılar, Binali bey önde gidiyor, oyların tamamı sayılsa böyle olmazdı" açıklamalarında bulunduğunu unutarak, bugün tükürdüğünü yalıyor. Tercihinin Binali Yıldırım olduğunu anlayabildiğimiz(!) birçok gazeteci, anket araştırmacısı ve tabii ki yönetici, bugün farklı bir söylemde: süreç yanlış yönetildi, yeniden seçime git diyenler yanılttı

Olay aslında çok basit: 
Binali Yıldırım süreci iyi yönetemedi diyen cenah, Binali Yıldırım'ın ustalığından, işinin ehli olmasından dem vuruyorlardı. Şimdi, Binali bey yapamadı diyorlar.

Çaldılar, tamamı sayılsa böyle olmazdı diyen birçokları vardı ki her gün bir algı üzerinde çalışmayı denediler, olmadı. Şimdi, yeniden seçime gidilsin diyen kimseler bizi yanılttı diyorlar.

Cehape bugün Hadepe, İmralı, Kandil oylarını istiyor diyen bir sürü çığırtkan vardı. Her gün eski videoları ısıtıp ısıtıp paylaştılar. Seçmeni manipüle edemediklerini anladılar ve İmralı'yı da bir dinleyelim, bakın ne diyor tarafsız kalın diyor, çağrısını yaptılar. Bugün ise, bunun haber değeri var ne var yani kardeşim, diyorlar.

Bunlar gibi birçok örnek var fakat halk artık gözü kapalı bakmıyor dünyaya.

Bu çığırtkanlar şimdi, "neden böyle yaptınız, hezimete sürüklendik" diye çıkıp konuşuyorlar. Akp seçmeni bunlara demez mi, neden bu zamana kadar çıkıp bunların böyle sonuçları olur aman ha dikkat edin diye? Madem böyleydi niye önlem alınmadı. Şimdi kaybedilmiş seçim dolayısıyla, ne açıklama yapacağını bilmeyenler, yanlış yönlendirildi ama böyle olacağı belliydi diyor. Ben de diyorum ki "Araba devrildikten sonra yol gösteren çok olur"

***

Ekonomi, Mülteci Sorunu ve Ulaşım

İstanbul'un en büyük 3 problemi bence ekonomi, mülteciler ve ulaşım. Siz:

İstanbul'da halkın çarşı pazara rahat çıkabileceği bir ortam oluşturun. 
Mültecileri güvenli bir şekilde evlerine geri gönderin.
Bir türlü bitmek bilmeyen metroları bitirin, otobüsleri artırın, metrobüslerde hava almamızı sağlayın.

O zaman halk, kendisini yüceltenin her zaman yanında olur. Mağdur olmasına gerek yok!

***

Son olarak...

Söylemleri sürekli değişen gazeteciler, "Devrin adamı olmayı bırakın, Devrim adamı olun". Kadınıyla erkeğiyle, islamcısıyla laikiyle, bir gazeteci daima sorgular, eleştirir, yorumlar ve sorunların karşısında olur. Kanalınız, gazeteniz omuzlarınıza yük yüklüyorsa, istifa özgürlüğünüz var!




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder